1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için
Sıvı yağ
İçi için
Peynir
Zeytin
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Üzerine sürmek için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alın oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.
8 bezeye ayırın 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Altını üstünü sıvı yağ ile bol bol yağlayın.
Açtığınız yağladığınız hamurları üst üste koyup 20 dk dinlendirin.
Mutfak tezgahınızı sıvı yağ ile yağlayın dinlenen hamurdan bir tanesini alın.
Parmaklarınızı hamurun altına sokup yavaş yavaş her yönden çekiştirerek hamuru büyütün.
Zar gıbı olana kadar bu işlemi yapıyoruz sonra resimdeki gibi kenarlarını zarf gibi içe doğru büküyoruz.
Bu hamurun her yerine ince bir tabaka halinde tereyağı sürün.
Peynir, zeytin ya da hangi içi kullanmak istiyorsanız katladığınız hamurun bir kenarına yayın.
Rulo şeklinde sarın.
Ruloyu da kendi etrafında sarın.
Gül şeklini elde etmiş olduk.
Kalan 7 bezeye de tek tek aynı işlemi uyguluyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim
Bu tarz böreklerde unun kalitesi çok ama çok önemli mümkünse 1. Kalite un kullanın.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle..
0 yorum:
Yorum Gönder