7 Eylül 2014 Pazar
Tavuk Ciğeri Ile İç Pilavı
Malzemelerimiz
500 gr tavuk ciğeri
1.5 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
2 adet sivri biber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı tuzsuz badem
Tuz
Hazırlanışı
Badem ve üzümleri ayrı ayrı kaselerde sıcak suya ıslatın bademlerin kabukları gevşeyince soyup kenara alın.
Tavuk ciğerini zar büyüklüğünde doğrayın suyu tamamen temiz akana kadar bol suda yıkayın.
Tencereye zeytinyağını alın kızdırın ince ince doğradığınız soğanları soteleyin.
Üzerine ciğerleri ekleyin Karabiber ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın tüm suyunu çekene kadar pişirin.
Sırayla biber badem kuş üzümü, yenibahar ve tarçını ekleyin 5 dakika soteleyin.
Son olarak 1.5 su bardağı pirinci ve 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Tüm suyunu çekince altını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakalım pilavımız hazır.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
500 gr tavuk ciğeri
1.5 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
2 adet sivri biber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı tuzsuz badem
Tuz
Hazırlanışı
Badem ve üzümleri ayrı ayrı kaselerde sıcak suya ıslatın bademlerin kabukları gevşeyince soyup kenara alın.
Tavuk ciğerini zar büyüklüğünde doğrayın suyu tamamen temiz akana kadar bol suda yıkayın.
Tencereye zeytinyağını alın kızdırın ince ince doğradığınız soğanları soteleyin.
Üzerine ciğerleri ekleyin Karabiber ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın tüm suyunu çekene kadar pişirin.
Sırayla biber badem kuş üzümü, yenibahar ve tarçını ekleyin 5 dakika soteleyin.
Son olarak 1.5 su bardağı pirinci ve 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Tüm suyunu çekince altını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakalım pilavımız hazır.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder