11 Eylül 2014 Perşembe

Etli Pide Tarifi

Hamur malzemesi;

1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

İç malzemesi;
400 gr kuzu eti
2 kuru soğan
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alıp oldukça yumuşak bir hamur yoğurun, 1 saat mayalandırın.
İç malzemeyi oldukça küçük doğrayıp hepsini harmanlayın ( çiğ kullanacağız ).
Mayalanan hamuru bezelere ayırın.
 Bu bezeleri oklava ile inceltin.
Üzerine sıvı yağ sürüp 5 dk bekletin.
Biraz çekiştirerek daha da inceltin.
İç malzemeyi içine yayıp kenarlarını kapatın.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp 200 derece fırında pişirin.
 İçi çok rahat pişiyor, endişe etmeyin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template