3 Eylül 2014 Çarşamba
Evde Tavuk Döner Yapımı
Malzemelerimiz
500 gr tavuk göğsü
4 adet lavaş ekmeği( kişi sayısına göre)
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Kekik
Tuz
Zeytinyağı
Arzuya göre
Turşu, domates, ketçap
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü düdüklü tencerede 15 – 20 dk haşlayıp soğumaya bırakın soğuduktan sonra ince ince ayırın tavuk etlerini kenara alın.
Yayvan bır tavaya az miktar zeytinyağı alın halka halka doğradığınız soğanı soteleyin.
Salçayı ekleyip iyice yedirin.
Tavuk, kekik ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın.
Üzerine lavaşları kapatın tavanın sıcağıyla ısınsın.
Ben turşu domates ve ketçap ile dürümleri yaptım siz isterseniz salata ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Etiketler:
ev yapımı döner,
kekik,
lavaş ekmeği,
salça,
soğan,
tavuk döner tarifi,
tavuk göğsü,
Tavuk Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder