1 Eylül 2014 Pazartesi
Fırında Acılı Tavuk
Malzemelerimiz
Tavuk bonfile ( istediğiniz miktarda)
1 adet domates
7-8 adet acı kırmızı ve yeşil biber
2 diş sarımsak
6 -7 dal maydanoz
5-6 adet patates
3 adet kuru soğan
Mor reyhan (1 tatlı kaşığı)
Biber salçası (1 tatlı kaşığı)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Domates, biber, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirip geniş yayvan bir kaba dökün.
Zeytinyağı, reyhan, karabiber ve salçayı ekleyip iyice karıştırın.
Tavukları bu sosa bulayın.
Tavukları sos içinde 30-40 dakika kadar bekletin.
Fırın tepsisine patates ve soğanları halka halka doğrayıp dizin.
Üzerine soslu tavukları yerleştirin ve 250 derecede kızarıp pişene kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder