1 Eylül 2014 Pazartesi

Kremalı Baton Kek



Malzemelerimiz

Kek malzemeleri için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3/4 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao

İç kreması için;
500 ml süt
1 paket muzlu creme ole
1 paket sade krem şanti

Yumurta ve şekeri uygun bir kapta mikser ile yüksek devirde 5 dakika kadar çırpılır.
Ardından süt ve sıvı yağı eklenip 1 dakika daha çırpılır.
Un, vanilya ve kabartma tozu elenerek yavaş yavaş sıvılara eklenir. Oluşan kek hamurundan büyük bir su bardağı kadarı ayrılır ve  kalan kısma 3 yemek kaşığı kakaoyu eklenip mikser ile tekrar çırpılır.
Margarin ile yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına biraz kakaolu hamurdan dökülür ve üzerine ayırdığınız beyaz hamuru dökülür.
Sonra  tekrar kakaolu hamurdan dökülür.
175 derecede 1 saat pişirilir ( fırınınız önemli mutlaka kontrol edin ancak ilk yarım saat fırının kapağını açmayın kekiniz sönmesin)
Kek fırında pişerken iç kreması hazırlanır.
500 ml soğuk süte creme ole ve krem şantiyi eklenerek  5 dakika yüksek devirde mikserle çırpılır ve buzdolabına kaldırılır.
Kek pişince fırından alınarak ıslak bir bezin üzerine konulur.
Ilıyınca kalıptan çıkartılır ve kekin üst kısmı kapak gibi kesilir.
Altta kalan kısmı bıçak veya kaşıkla oyulup içine hazırlanan krema konulur.
Kestikten kapak üzerine kapatılır ve buzdolabında bekletilir.
Afiyet olsun…

Sevgilerimle...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template