4 Eylül 2014 Perşembe
Güveçte Kuzu Pirzola
Malzemelerimiz
10 adet kalem pirzola
2 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı acı toz biber
Hazırlanışı
Zeytinyağına baharatları karıştırıp pirzolaları bu karışıma yatırın.
Üzerini streç film ile kaplayıp en az iki saat bekletin.
Süre bitince domates, soğan ve biberleri irice doğrayın.
Güvecin en altına soğan ve sarımsakları dizin.
Üzerine etleri, en üste de domates ve biberleri ekleyin.
Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
250 derece fırında 1 saat pişirin.
Ardından folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle
10 adet kalem pirzola
2 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı acı toz biber
Hazırlanışı
Zeytinyağına baharatları karıştırıp pirzolaları bu karışıma yatırın.
Üzerini streç film ile kaplayıp en az iki saat bekletin.
Süre bitince domates, soğan ve biberleri irice doğrayın.
Güvecin en altına soğan ve sarımsakları dizin.
Üzerine etleri, en üste de domates ve biberleri ekleyin.
Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
250 derece fırında 1 saat pişirin.
Ardından folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle
Etiketler:
biber,
domates,
Et Yemekleri,
Güveç Yemekleri,
kuzu pirzola,
soğan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder