4 Eylül 2014 Perşembe

Meyveli Pasta Tarifi

Kek malzemeleri;

3 adet yumurta
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

Krema malzemeleri;
2 paket muzlu creme ole
1 litre soğuk süt

Arasına koymak için;
Yaban mersini
Nar
Toz Antep fıstığı

Keki ıslatmak için;
1 çay bardağı ılık süt

Hazırlanışı
Kek malzemelerinin hepsini kakao hariç geniş bir kaba koyun.
Mikserle yüksek devirde 5 dakika çırpın.
En son hamuru ikiye bölüp bir kısmına kakao ilave edin.
30 cm kelepçeli kalıbı yağlayın ve biraz kakaolu biraz sade kek karışımından dökerek hamurları bitirin.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Benim kekimin pişmesi 45 dakika sürdü.
Siz kürdan testi yapın, fırından fırına değişebilir.

Kekimiz pişerken creme oleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve dolaba kaldırın.

Kek pişince fırından çıkarıp ılımaya bırakın.
Sonra keki ekmek bıçağı yardımı ile 3 eşit parçaya bölün.
Kek oldukça kabarık olduğu için çok rahat böleceksiniz.
1. katı önünüze alın ve 4-5 yemek kaşığı ılık süt ile ıslatın.
Hazırladığınız kremadan her yerine sürün.
Üzerlerine yaban mersinlerini serpin.
2. kek katını üzerine kapatın.
Onu da süt ile ıslatıp kremasını sürün ve nar taneleri serpin.
En son üçüncü katı kapatın.
Yine süt ile ıslatın ve kalan kremayı üzerine döküp sıvayın.
Ben çizgi çizgi dursun diye en üstü çatalla sıvadım.
Üzerine fıstık tozu serpip, meyvelerle süsleyin.
Creme ole marketlerin puding ve krem şanti satılan reyonunda satılıyor. Afiyet olsun…

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template