Malzemelerimiz
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak fazla şeker
3/4 su bardağı süt (bir bardağın dörtte üçü)
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 portakalın suyu
2 su bardağından 2 parmak fazla un
1 çay kaşığı ovaleks
2 -3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Tarifime başlamadan önce ovaleks nedir onu açıklamak istiyorum.
Ovaleks pastacıların kullandığı bir katkı maddesi.
Keklerin aynı oranda garantili kabarmasını ve daha uzun süre taze kalmasını sağlıyormuş. Pastane kekinin tadının daha farklı ve süngerimsi olmasının nedeni buymuş.
Evde yaptığımız keklerde ortası daha kabarır kenarlar daha çökük kalır. Ovaleks kullanınca her tarafı eşit kabarmış kek elde ediyorsunuz. Yaptığım kekin altı da üstü de dümdüz oldu.
Gerçekten de ağızda dağılan süngerimsi bir tat.
Bana kalırsa ben bunu pandispanyalarda kullanırım.
Çünkü tam da marketlerde satılanlar gibi oluyor.
İnternette araştırmalarımda bitkisel olduğu yazıyor.
Nasıl temin edileceğine gelince çok ucuz bir hammadde.
İnternette 150 gr 2 lira civarında.
Hazırlanışı
3 yumurta ve şekeri 5 dakika mikserde çırpalım.
Süt, portakal suyu ve yağını ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edelim.
1 çay kaşığı ovaleksi ekleyip ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip homojen bir hamur olana kadar çırpalım.
Kek kalıbımızı yağlayıp her tarafına hindistan cevizi serpelim. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
Benim kekim 50 dakika pişti.
Siz mutlaka kürdan batırarak kontrolünü yapın.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder