15 Eylül 2014 Pazartesi

Irmik Mantolu Tatlı

Malzemelerimiz

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 çay bardağı un
  • Tatlıları bulamak için 1 kase irmik
Şerbet malzemeleri 
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip 15 dk daha kaynatın.
Şerbeti soğumaya bırakın.
Tatlı hamuru için malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğurun ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Eğer un az gelirse yarım çay bardağı daha ekleyebılırsınız.
Hazırladığınız hamurlara elınızle yuvarlak yada oval şekıller verin.
Yalıları kasedeki irmiğe bulayın.
Tepsiye hazırladığınız tatlıları dizin.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıları 5 dk dinlendirin.
Soğuyan şerbeti tatlıların üzerine kaşıkla gezdirin.
4-5 saat buzdolabında dinlendirip servis edebılırsınız.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkur ederim hepbirlikte olsun begenmenize sevindim sevgilerimle

      Sil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template