10 Eylül 2014 Çarşamba

Islim Kebabı (Tencerede)


Malzemelerimiz
4 adet kemer patlıcan
300 gr kıyma
1 domates
1 yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabıber
Toz biber

Kızartmak için;
Sıvı yağ

Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun uzunlamasına dilimleyip biraz tuzlu suda bekletin.
Kurulayıp kızgın yağda kızartın.
Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını alın.
Kıyma 1 yemek kaşığı domates salçası karabiber, toz biber ve tuzu bir kaba alıp yoğurun.
2 dilim patlıcanı alıp artı şeklinde tezgaha koyun.
Kıymadan cevizden biraz büyük parçalar koparıp patlıcanların ortasına koyun.
Karşılıklı uçları birleştirip kürdanla tutturun.
 Üzerine 1 dilim domates ve bir parça biber koyun.
Tüm patlıcanları bu şekilde hazırlayın, tencereye dizin.
1 yemek kaşığı domates salçasını 1 su bardağı sıcak suda eritip tencereye gezdirin.
Orta ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template