27 Eylül 2014 Cumartesi

Kaytaz Böreği

Malzemelerimiz
Hamur malzemesi
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı narekşisi
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Hamurları batırmak için
  • 75 gr erimiş margarın veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı
Hamur için hamur kabına şeker maya ve sütü ekleyelim.
Unu ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
45 dk kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakalım.
İç malzemeyi küçük küçük doğrayıp hepsini harmanlayalım.
Tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp bir kâseye alalım.
Dinlenen hamurdan cevizden az buyuk parçalar koparıp kasedeki yağa batıralım.
Hamuru tepsiye alıp elımizle açalım .
Açtığımız hamuru rulo sarıp kendi etrafında döndürelim.
Üzerine iyice bastıralım.
İç malzemeden hamurun üzerine 1.5 yemek kaşığı bastırarak koyalaım.
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım.
Artan yağı hamurların kenarlarına sürebılırsınız.
200 derece fırında altları kızarana kadar pişirin.
Benim iki tepsi toplamda 26 tane çıktı.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template