29 Eylül 2014 Pazartesi

Köy Kahkesi

Malzemelerimiz

  • 125 gr margarin
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 küçük çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı tahin
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 küçük çay bardağı susam
  • 3 yemek kaşığı rezene
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Margarini eritip yoğurma kabına alın.
Rezeneyi havanfda döküp ufaltın veya robotta çekin.
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru 10-15 dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz buyuklugunde parçalar koparın .
Hamuru tezgahta yuvarlayarak  uzatın.
Iki ucunu bırleştırıp simit şeklini verip tepsiye dizin.
Ben bır kısmınıda kurabıye kalıpları ile şekıllendırdım çokta güzel oldular.
Isterseniz bu tarife 3 yemek kaşığı kendim tohumuda koyabılırsınız.
175 derece fırında 35 dk kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle 



0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template