10 Eylül 2014 Çarşamba

Kekikli Nohut Yemeği

Malzemelerimiz
7-8 adet iri kemikli kuzu eti
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet domates
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 yemek kasığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

Hazırlanışı
Düdüklü tencereye zeytinyağını alıp soğanları kavurun.
Kemikli etleri ekleyip 4-5 dakika çevirerek kızartın.
Domates, salça, baharat ve üzerlerini geçecek kadar su ekleyip 40 dk düdüklü tencerede pişirin.
Altını kapatıp yeterli buhar çıkışı sağlandıktan sonra kapağını açıp haşlanmış nohutları ekleyin.
10 dk daha kapağını kapatmadan pişirin. Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template