10 Eylül 2014 Çarşamba

Ispanaklı Peynirli Su Böreği (Su Böreği Yufkası Ile)

Malzemelerimiz
1 paket hazır su böreği yufkası
4 litre kaynar su
4 litre soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağ

Sosu için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz

İç malzeme;
Yarım kilo ıspanak
250 gr tam yağlı beyaz peynır
2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Zeytinyağ
Tuz

Üzeri için;
1 yumurta sarısı


Hazırlanışı
İlk önce iç malzemeyi hazırlayalım.
 Ispanağı ince ince doğrayıp az bir zeytinyağında soteleyerek tüm suyunu çektirelim.
Soğuyunca peynir, yoğurt ve tuz ekleyip karıştıralım, kenara alalım.
Sos malzemelerini bir kapta çırpalım.
Yufkaları paketten çıkarıp havalandıralım.
Ben kolay olsun diye 2′ye böldüm.
Bir tencereye 4 litre suyu zeytinyağı ve tuzu ekleyip kaynatalım.
Diğer tencereye de soğuk su ekleyelim.
Fırın tepsimizi yağlayalım.
İlk yufka parçasını kaynar suya daldırıp 10-12 sn bekletelim ve hemen soğuk suya daldıralım.
Çıkarıp suyunu süzüp tepsiye serelim, hazırladığımız sostan gezdirelim.
Yufkaların yarısını bu şekilde hazırlayıp tepsiye serip soslayalım.
İç malzemeyi tepsiye serelim.
Kalan yufkaları da aynı şekilde önce kaynar suya sonra soğuk suya batırıp süzüp tepsiye serelim.
Her katına sos sürelim.
 Yufkalar bitince dilimleyelim.
Kalan sosu üzerlerine gezdirelim.
Yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Dikkat edilecekler;
Kaynar suyun altı tüm yufkalar bitene kadar yanacak, fokur fokur kaynayacak.
Yufkaları fazla bekletirseniz yapışır, hamur olur.
Soğuk su birkaç yufkada ılıyor, değiştirmeniz gerekli.
Tüm büyük zincir marketlerde çok rahat bulabilirsiniz su böreği yufkasını.

Afiyet olsun
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template