3 Eylül 2014 Çarşamba

Konserve Yapımında Püf Noktalar


Konserve Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz

  1. Kapaklarımız mutlaka yeni daha önce kullanılmamış olmalı.
  2. Kavanoz ve kapakların sterlize edilmesi yani en az 10 dk kaynar suda kaynatılıp kurutulması gerekli.
  3. Kavanozlar kurtulduktan sonra iç kısma dokunulmamalı.
  4. Kullanılacak meyve ve sebzeler mutlaka çürüksüz olmalı.
  5. Kaynatma ile yapılacak konservede mutlaka düdüklü yani basınçlı tencere kullanılmalı ,bunun sebebi normal tencerede ocağın altını ne kadar yüksek açsanızda kaynama sıcaklığı 100 dereceyi geçmez ve Botilinum bakterisi üreme şansı artar.
  6. Düdüklü tencerede küçük kavanozlar en az 25 dk büyükler 35 dk kaynatılmalı.
  7. Düdüklü tencerede kaynatma yapılırken kavanozların yarısına kadar tencereye su ilave edilmelidir.
  8. Konserve işlemi tamamladığınız kavanozlar 1 gün boyunca ters şekilde yani kapağı aşağıda bekletilmeli.
  9. Tencere kullanırken mutlaka kavanozları koymadan önce tencerenizin dibine tahta ,havlu vb. Şeyler konulmalı.
  10. Tencereye yerleştirilen kavanozlar arasına havlu konulup kaynama esnasında birbirlerine çarpıp kırılması engellenmeli.
  11. Kaynatma ile yapılmayacak konservelerde yapım aşamasında kapaklar 10 dk boyunca kaynatılıp kaynama aşamasında kavanoza kapatılmalı.
  12. Konserve işlemini tamamladığınız kavanozları temiz kalın bir havlu üzerinde beklemeye almalısınız.
  13. Konservelerde serin güneş almayan bir yerde saklanmalı.
  14. Konserve kapağında şişme,köpürme,sızıntı,konservede doğal olmayan renk değişikliği,beklenmeyen koku,kapağı açarken fışkırma vb. Sorunlar var ise kullanılmaması gerekir.
  15. Hepinize kolay gelsin.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template