3 Eylül 2014 Çarşamba
Sultan Tatlısı
Malzemelerimiz
125 gr tereyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
Şerbet İçin
1,5 su bardağı şeker
2su bardağı
4-5 damla limon suyu
Üzeri İçin
Mavi ve beyaz haşhaş
Ceviz
Hazırlanışı
Şerbet için 1.5 su bardağı şeker ile 2 su bardağı suyu 10 dk kaynatalım.
Limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım.
Ceviz kadar toplar alıp yuvarlayalım ve haşhaşa bulayalım.
Üzerine ceviz koyalım .
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlıların üzerine kaşık yardımıyla şerbetini dökelim.
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Tatlıların tepe kısmından dökerseniz tepeleri kuru kalmaz.
4 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
125 gr tereyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
Şerbet İçin
1,5 su bardağı şeker
2su bardağı
4-5 damla limon suyu
Üzeri İçin
Mavi ve beyaz haşhaş
Ceviz
Hazırlanışı
Şerbet için 1.5 su bardağı şeker ile 2 su bardağı suyu 10 dk kaynatalım.
Limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım.
Ceviz kadar toplar alıp yuvarlayalım ve haşhaşa bulayalım.
Üzerine ceviz koyalım .
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlıların üzerine kaşık yardımıyla şerbetini dökelim.
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Tatlıların tepe kısmından dökerseniz tepeleri kuru kalmaz.
4 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder