2 Eylül 2014 Salı

Mürdüm Eriği Şurubu Yapımı ve Konservesi

Malzemelerimiz

2 kilo mürdüm eriği
1 su bardağı şeker
1 çubuk tarçın
3-4 damla limon suyu
1 su bardagı su

Hazırlanışı

Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 4 e bölün.
Tencereye erik ,şeker,tarçın ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Bu arada konserve yapacagımız kavanozları sterilize edelim.
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarınıda kaynamaya bırakalım.
10-15 dk kaynayan erik şurubunu süzgeçten geçirip tekrar 5 dk kaynatalım.
Temiz kavanozlara doldurup kaynamakta olan kapakla vakit kaybetmeden kapatalım.
Kavanozları ters çevirerek koyup 1 gün boyunca yerinden oynatmadan bekletiyoruz.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template