2 Eylül 2014 Salı
Mürdüm Eriği Şurubu Yapımı ve Konservesi
Malzemelerimiz
2 kilo mürdüm eriği
1 su bardağı şeker
1 çubuk tarçın
3-4 damla limon suyu
1 su bardagı su
Hazırlanışı
Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 4 e bölün.
Tencereye erik ,şeker,tarçın ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Bu arada konserve yapacagımız kavanozları sterilize edelim.
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarınıda kaynamaya bırakalım.
10-15 dk kaynayan erik şurubunu süzgeçten geçirip tekrar 5 dk kaynatalım.
Temiz kavanozlara doldurup kaynamakta olan kapakla vakit kaybetmeden kapatalım.
Kavanozları ters çevirerek koyup 1 gün boyunca yerinden oynatmadan bekletiyoruz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
2 kilo mürdüm eriği
1 su bardağı şeker
1 çubuk tarçın
3-4 damla limon suyu
1 su bardagı su
Hazırlanışı
Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 4 e bölün.
Tencereye erik ,şeker,tarçın ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Bu arada konserve yapacagımız kavanozları sterilize edelim.
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarınıda kaynamaya bırakalım.
10-15 dk kaynayan erik şurubunu süzgeçten geçirip tekrar 5 dk kaynatalım.
Temiz kavanozlara doldurup kaynamakta olan kapakla vakit kaybetmeden kapatalım.
Kavanozları ters çevirerek koyup 1 gün boyunca yerinden oynatmadan bekletiyoruz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
Etiketler:
erik,
erik konservesi,
erik suyu,
erik şurubu,
Kış Hazırlıkları,
konsantre erik suyu,
konserve,
konserve tarifi,
konserve yapımı,
mürdüm eriği,
şeker,
şurup,
tarçın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder