2 Eylül 2014 Salı

Lutenitsa (Ajvar Sos)


Malzemelerimiz
2 kilo kapya ( kırmızı ) biber
2 kilo domates
2,5 kilo bostan patlıcanı
10 diş sarımsak
200 gr kırık ceviz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Baharat( kekik,karabiber,nane vs. Damak zevkinize göre)

Hazırlanışı
Bostan patlıcanı ve biberleri közleyip kabuklarını soyalım.
Küçük küçük doğrayıp kenara alalım.
Tencereye zeytinyağ ve ezilmiş sarımsakları alalım kokusu çıkınca kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim kaynamaya bırakalım .
Kaynayan domatese biber ve patlıcanı ekleyip koyulaşana kadar pişirelim.
İstediğimiz kıvama gelince blender ile hepsini ezelim.
Cevizleri ekleyip karıştıralım.
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarını kaynamaya bırakalım( altını kapatmıyoruz)
Kaynayan sosu temiz kavanoza alıp yine kaynamakta olan kapağı hemen üzerine kapatıp ters çevirelim.
24 saat yerinden oynatmadan bekletelim.

Afiyet olsun.

Sevgilerimle...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template