1 su bardağı kuru börülce
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım et bulyon tablet
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Börülceleri pişirmeden 1 saat önce sıcak suya ıslayalım.
Börülcelerimiz şişecek.
Düdüklü tencereye alıp yarım bulyonu ve börülcelerimizin üzerini geçecek kadar su ekleyip 7-8 dakika pişirelim (kuru bakliyatlarda ürüne göre pişirme süresi degişebiliyor)
Kuru soğanı zeytinyağında rengi pembeleşinceye kadar pişirelim. Domatesi doğrayıp ekleyelim.
Domatesler de yumuşayınca salça, karabiber ekleyip 1 dakika sonra altını kapatalım.
Haşlanan börülcelerimizin suyunu süzelim (çünkü çok siyah oluyor ben kullanmadım)
Sosumuzu börülcelere ekleyip 5 dakika pişmeye bırakalım.
Altını kapatıp maydanozları kıyıp ekleyelim.
Sıcak ve soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder