1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un
2 su bardağı süt
1.5 çay kaşığı tuz
Hamurun aralarına sürmek için;
100 gr erimiş tereyağı
İç malzemesi için;
400 gr kıyma
2 adet patates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp güzelce yoğurun.
Dinlenmeye bırakın, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Soğanları zeytinyağında kavurun.
Kıymayı ekleyin tüm suyunu çekene kadar pişirin.
Patatesleri minik minik doğrayıp kıymaya ekleyin.
2 dakika daha kavurun.
Baharat, salça ve tuzunu ekleyıip altını kapatın.
Maydanozları incecik kıyıp iç harca karıştırın ve soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırın.
6 beze alt kısım, 6 beze üst kısım için olacak.
Tereyağını eritin 6 bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Aralarına bolca terayağı sürün.
En üstüne sürmeyin, diğer 6 bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
İki ayrı hamur grubumuz oldu.
İlk grubu tepsi büyüklüğünde açın.
Yağlanmış tepsiye serin.
İç harcı tepsiye yayın, diğer hamur grubunu da aynı şekilde açın ve tepsiye serin.
Oluşan böreği dikkatlice dilimleyin.
Yumurta sarısı, yoğurt ve terayağını çırpıp böreğin üzerine fırça ile sürün.
200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Pişince temiz sofra bezi ile üstünü örtüp yarım saat dinlendirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder