3 Eylül 2014 Çarşamba
Kıymalı Lazanya Yapımı
Malzemelerimiz
10 adet lazanya (haşlamaya gerek olmayandan)
200 gr kaşar peyniri rendesi
Kıymalı harç için;
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet biber
1 adet domates
6-7 dal maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
İlk önce kıymalı harcımızı yapalım.
Soğan, biber ve domatesleri küp doğrayıp çok az zeytinyağında soğanları ve biberleri soteleyelim.
Ardından kıymayı da ekleyip tane tane olana kadar pişirelim.
Domates ve salçasını ekleyip en sonda maydanoz ve baharatını ilave edelim.
Beşamel sosunu hazırlayalım.
Tereyağı ile unu kavurup azar azar ılık sütü ekleyin ve topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştıralım.
Lazanya yapacağınız tepsiyi yağlayalım.
En alt kısma beşamel sostan sürelim.
Üzerine 1 sıra lazanya yapraklarını dizip tekrar beşamel sos sürelim. Kıymalı harçtan koyup yayalım.
Bu şekilde 5 sıra yapıp yada ne kadar kalınlık istiyorsanız en üste de beşamel sos sürüp, kaşar peyniri rendesi serpelim.
200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Not: Her lazanyaya mutlaka beşamel sos sürün yoksa sert kalır aralara da kaşar koyarsanız şahane olur.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
10 adet lazanya (haşlamaya gerek olmayandan)
200 gr kaşar peyniri rendesi
Kıymalı harç için;
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet biber
1 adet domates
6-7 dal maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
İlk önce kıymalı harcımızı yapalım.
Soğan, biber ve domatesleri küp doğrayıp çok az zeytinyağında soğanları ve biberleri soteleyelim.
Ardından kıymayı da ekleyip tane tane olana kadar pişirelim.
Domates ve salçasını ekleyip en sonda maydanoz ve baharatını ilave edelim.
Beşamel sosunu hazırlayalım.
Tereyağı ile unu kavurup azar azar ılık sütü ekleyin ve topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştıralım.
Lazanya yapacağınız tepsiyi yağlayalım.
En alt kısma beşamel sostan sürelim.
Üzerine 1 sıra lazanya yapraklarını dizip tekrar beşamel sos sürelim. Kıymalı harçtan koyup yayalım.
Bu şekilde 5 sıra yapıp yada ne kadar kalınlık istiyorsanız en üste de beşamel sos sürüp, kaşar peyniri rendesi serpelim.
200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Not: Her lazanyaya mutlaka beşamel sos sürün yoksa sert kalır aralara da kaşar koyarsanız şahane olur.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Etiketler:
barilla,
beşamel sos,
kıyma,
kıymalı lazanya,
lazanya tarifi,
Makarna Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder