3 Eylül 2014 Çarşamba
Muhallebili Tel Kadayıf Yapılışı
Malzemelerimiz
250 gr tel kadayıf
125 gr margarin
Muhallebi malzemeleri;
2 büyük su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı şeker
Şerbet malzemeleri;
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Tereyağını eritin ve tel kadayıfın üzerine döküp her tarafına yedirin. Kadayıfı ikiye bölün ve 30 cmlik borcam tepsiye yarısını elinizle bastırarak yerleştirin.
Bu sırada muhallebiyi yapın.
Süt, pirinç unu ve şekeri iyice çırpın.
Tencerede koyulaşana kadar pişirin.
Göz göz olunca altını kapatın ve karıştırarak ılıtın.
Hazır olan muhallebiyi tepsiye serdiğiniz kadayıfların üzerine dökün. Kaşıkla iyice yayın.
Kadayıfın diğer yarısını da muhallebinin üzerine yerleştirin.
Fırında 190 derecede pişirin.
İyice kızarması gerekli.
Yoksa şerbeti dökünce rengi açılır.
O pişerken şerbeti hazırlayalım.
Şeker ve suyu kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.
Fırından çıkan kadayıfın üzerine ılık şerbeti dökün.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder