4 Eylül 2014 Perşembe

Lahana Sarması Yapımı

Malzemelerimiz
1 orta boy sarmalık lahana
1,5 su bardağı pirinç
1 buyuk kuru soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağı

Üzerine sos malzemeleri
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı
Lahananın yapraklarını ayıralım damarsız düzgün olanları seçip kaynar suda 3 dakika haşlayıp süzgeçte bekletelim.
İç malzemelerini doğrayıp baharat salça pirinç ve zeytinyağını ekleyip güzelce harmanlayalım.
Lahana yapraklarını önümüze serelim hazırladığımız kenarlarındaki fazlalıklar girinti çıkıntıları bıçakla keselim uç kısmına iç harçtan koyup rulo şekilde saralım ben yanlarını kapatmıyorum tüm lahanayı bu şekilde saralım.
Eğer lahananız beklediğiniz kadar iyi çıkmadıysa artan malzeme ile turşu yapabilirsiniz.
Pişireceğimiz tencerenin tabanına haşlayıp da kullanmadığımız lahanalardan serelim.
Üzerine sarmaları sıkıca yerleştirin ve en üste dolma taşı koyun eğer yoksa uygun bir tabak kapatın sarmaların üzerini geçecek kadar su koyun en küçük ocakta pişmeye bırakın.
Çatalla pişip pişmediğini kontrol ederek altını kapatıp dinlenmeye bırakın dolma taşını kaldırınca kızgın yağda 1 tatlı kaşığı salçayı eritin.
 1 tatlı kaşığı naneyi karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template