4 Eylül 2014 Perşembe

Lahana Turşusu Yapımı

Malzemelerimiz
Beyaz lahana
1 adet siyah havuç
1 adet normal havuç
10 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
2,5 yemek kaşığı tuz
8 adet nohut
Su

Hazırlanışı
Beyaz lahana yapraklarını yıkayıp bıçak yardımıyla küçültün.
Havuçları soyup halka halka doğrayın.
Kavanozların dibine 4′er adet nohut koyun, lahana ve havuçları istediğiniz şekilde yerleştirin.
En üste de sarımsakları paylaştırıp kavanozları kenara alın.
1 çay bardağı sirke, 1 litre su ve 2,5 çorba kaşığı deniz tuzunu bir kapta karıştırın.
Tuz iyice erimeli.
Kavanozlara paylaştırın.
Kapaklarını sıkıca kapatın.
Ben sarmalık lahanamdan artan lahanaları kullandığım için oldukça az oldu.
Turşu yaparken en önemli noktaları sıralarsak kendi tarifim için;
Turşuluk sebzeleriniz mutlaka özenle yıkanmalı ve de kavanozlar temiz olmalı bozulmaması açısından önemli.
Sebzeler yerleştirilirken oldukça sıkı yerleştirilmeli.
Serin güneş görmeyen yerde saklanmalı.
Sarımsak ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor ( kendi fikrim)
Turşuluk sebzeleriniz ne kadar olursa olsun turşu suyu oranı; 1 çay bardağı sirke, 2,5 yemek kaşığı deniz tuzu, 1 litre su malzemelerinize göre ikiye üçe katlayarak hazırlayabilirsiniz
Afiyet olsun.

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template