2 Eylül 2014 Salı

Şeftali Konservesi


Malzemelerimiz
2 kilo şeftali
2 çay bardağı şeker
5-6 damla limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
Su

Hazırlanışı
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyelim.
Geniş bır kaba soğuk su koyup içine sirkeyi koyalım şeftalileri bu suya ekleyelim.
10 dk bekletelim.
Bu işlemi meyveler kararmasın diye yapıyoruz.
Beklettiğimiz şeftalileri tencereye alıp üzerlerini 4 parmak geçecek kadar su ve şekeri ekleyelim.
Orta ateşte kaynamaya bırakalım 5 dk kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynamaya bırakalım.
Kullanacağımız kavanoz kapaklarını ayrı bir tencereye koyup en az 10 dk kaynatalım( altını kapatmıyoruz)
Kaynamakta olan şeftalileri suyu ile birlikte önceden temizleyip kurutup hazırladığımız kavanoza dolduralım.
Yine kaynamakta olan kavanoz kapaklarından birini maşa yardımıyla alıp hemen kavanozu kapatalım.
Ters çevirip temiz bir havlunun üzerine bırakalım.
Şeftali bitene kadar aynı işlemleri yapalım.
Ters çevirip koyduğumuz havlu üzerinde 24 saat bekletelim.
Kavanozların mutlaka temiz kapakların yeni olması gerekli.
Afiyet olsun ..
Sevgilerimle....

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template