200 gr mini midye makarna ( barilla)
1 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Su
Hazırlanışı
Tencereye 3-4 su bardağı su koyup içine bir çay kaşığı tuz atın. Kaynayınca makarnaları içine bırakın.
Makarnalar pişerken bir diş sarımsağı soyup ezin.
Yoğurt, mayonez ve sarımsağı iyice karıştırın.
Haşlanan makarnaları süzüp yoğurtlu karışıma ekleyin.
Pul biber, naneyi zeytinyağında kızdırın.
Yoğurtlu makarnanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder