3 Eylül 2014 Çarşamba

Mürdüm Eriği Reçeli

Malzemelerimiz
2,5 kilo mürdüm eriği
1,750 gr toz şeker
6-7 adet karanfil
Yarım limon suyu

Hazırlanışı
Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 2 ye bölün.
Toz şeker ile karıştırın.
Ezilmemesi için biraz erik biraz toz şeker serpin.
Çok fazla kaşık degdırmeyın 1 gece bekletin.
Ertesi gün karanfilleri içine atıp kaynatın.
Koyulasınca limon suyunu ekleyıp 5- 10 dakika daha kaynatın.
Çok fazla kaşık degdırmeyınkı eriklerin bütünlüğü bozulmasın ben 1 günde Güneş’te beklettim harika oldu.

Afiyet olsun.

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template