3 Eylül 2014 Çarşamba

Hamsi Kuşu Tava


Malzemelerimiz
1 kilo hamsi
1 kase un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı



Hazırlanışı
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkartın bol suda yıkayın. Unla tuzu karıştırın.
30 cm lik Teflon tavanızı zeytinyağ ile yağlayın.
İki hamsinin iç kısımları bırbırıne bakacak şeklide bırlestırın deri kısımları dışarı bakacak.
Una bulayıp tavaya dizin aralara terayağı serpiştirin.
Ocağınızın en büyük gözünde kapak kapalı olarak kızartın tek taraf kızarınca tabak yardımı ile alıp diğer tarafını tavaya çevirin pişince limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template