Malzemelerimiz
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 orta boy havuç rendelenmiş
1 kahve fincanı kırık ceviz
1 /2 kahve fincanı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket Vanilya
Süslemek için
Tarçınlı dekor şekeri
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri 5-6 dk mikserde çırpın krema kıvamını alacak sırayla süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek kek karışımına ilave edin.
Homojen oluncaya kadar çırpın.
En son olarak da havuç ceviz üzüm ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Yağladığınız orta boy dikdörtgen fırın kabına kek hamurunu boşaltın.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 50 dk kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkınca soğuk ıslak bez üzerinde 15 dk bekletin kalıbı ters çevirerek çıkartın.
Dekor şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder