2 Eylül 2014 Salı

Patatesli Midye Böreği


Malzemelerimiz
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Patatesli iç için;
3 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
6-7 dal maydanoz
Karabiber
Zeytinyağı

Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörekotu


Hazırlanışı
Havucu ve patatesleri buharda haşlıyoruz. .
Tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı alıp küp küp doğradığımız soğanları soteleyip salçasını ekliyoruz.
Patates, havuç ve karabiberi de ekleyip çatalla hafif hafif ezerek karıştırıyoruz.
Altını kapattıktan sonra maydanozları da incecik kıyıp içerisine ekliyoruz.
Yoğurt ve zeytinyağını bir çatal yardımıyla çırpıyoruz ve yufkalara sürmek için bir kenara bırakıyoruz.
Yufkalardan birini tezgaha seriyoruz.
Bu böreği yaparken taze yufka kullanmak çok önemli yoksa börekler dağılıyor.
 Serdiğimiz yufkayı 4′e bölüyoruz ve 4 eşit üçgenimiz oluyor.
Gerisini resimlerle anlatıyorum ancak takıldığınız nokta olursa lütfen yazın.
Hazırladığınız böreklere yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun…

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template