400 gr kıyma
1 kuru soğan
3 dal yeşil soğan
1 kırmızı biber
1 yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 büyük boy patates
1 domates
1 adet yeşil biber
1 adet çarliston biber
Karabiber
Kekik
Tuz
Zeytinyağ
7-8 dal maydanoz
Hazırlanışı
Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine yumurtayı kırın.
Galeta unu, biber salçası, tuz, karabiberini ekleyin.
Kuru soğan ve kırmızı biberleri de doğrayıp ekleyin ve iyice yoğurun. Döküm tencerenin dibini bolca yağlayın.
Hazırladığınız kıymalı harcı elinizle bastırarak yayın.
Patates, domates ve biberleri dilimleyip kıymalı harcın üst kısmına yerleştirin.
Kekik ve karabiber serpiştirin.
Son olarak domates salçasını 1 su bardağı ılık suda eritip yemeğin üzerine gezdirin.
Ocağın en küçük gözünde kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Hep fırında yaparım tepsi kebabını.En kısa zamanda deneyeceğim.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilUmarım begenırsınız çok tesekkur ederım sevgıler
Sil