2 adet yufka
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
İç malzemesi için;
Peynir
Maydanoz
Islatmak için;
1 şişe maden suyu
Hazırlanışı
3 yemek kaşığı yoğurt ile 3 yemek kaşığı sıvı yağı bir kasede karıştırın.
Yufkaları ortadan ikiye kesin.
1 parçayı önünüze serin her tarafına yağlı yoğurtlu karışımdan sürün.
Düz kısmına peynirli içinizi dizip rulo sarın.
Sonrada kendi etrafında dolayın.
Kalan yufkaları da aynı şekilde sarıp ilk yaptığımız böreğin etrafına dolayın. Hazırladığımız böreği dikkatlice kenarları yüksek bir kaba alın.
Üzerine maden suyunu döküp en az bir saat bekletin.
Süre dolunca tavamızı ocağın en küçük gözüne alıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı birazda tereyağı ekleyin.
Tereyağı eriyince böreği tavaya alın ve kısık ateşte tamamen kızarana kadar pişirin.
Düz bir tabak yardımı ile böreği ters çevirip diğer tarafını da pişirin.
Kısık ateşte pişirmek önemli, diğer türlü dışı pişer ancak içi çiğ kalır.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder