19 Eylül 2014 Cuma

Tahinli Çörek Yapılışı

Malzemelerimiz

  • 3 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı yağ
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ ( yumuşak)
  • 4- 4.5 su bardağı un
Arasına sürmek için
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı tahin
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • Kırık ceviz
  • Susam

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini hamur kabına alıp güzelce yoğurun.
Yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz.
Hazırladığınız hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye ayırın.
Her bezeyi elinizle bastırarak inceltin.
Açılmış hali pasta tabağından bıraz daha buyuk olmalı.
Tahin ile şekeri karıştırıp açtığınız hamurların üzerine 1 dolu yemek kasığı sürün.
Rulo şekilde sarın.
Sardığınız hamurları 30 dk üzerini örterek dinlendirin.
Dinlenen hamuru elinizle iyice uzatın ve kendi etrafında döndürecek sarın.
Yumurta sarısı sürüp ceviz ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template