18 Eylül 2014 Perşembe

Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Malzemelerimiz

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı mercimek
  • 5 çay bardağı et suyu
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı Karabiber
Hazırlanışı 
Kuru soğanı doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
Soğanın iyi pişmesi önemli aksi takdirde çorbanızdan kötü bir soğan kokusu alabılırsınız.
Pişen soğana mercimek,su ve baharatları ekleyelim.
Pişmeye bırakalım.
Kıvam koyu gelirse su ekleyebilirsiniz.
Pişen çorbayı blenderdan yada süzgeçten geçirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template