- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı mercimek
- 5 çay bardağı et suyu
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı Karabiber
18 Eylül 2014 Perşembe
Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Malzemelerimiz
Hazırlanışı
Kuru soğanı doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
Soğanın iyi pişmesi önemli aksi takdirde çorbanızdan kötü bir soğan kokusu alabılırsınız.
Pişen soğana mercimek,su ve baharatları ekleyelim.
Pişmeye bırakalım.
Kıvam koyu gelirse su ekleyebilirsiniz.
Pişen çorbayı blenderdan yada süzgeçten geçirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder