10 Eylül 2014 Çarşamba

Tavuklu Kömbe Tarifi

Malzemelerimiz
1. 5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un

İç malzeme;
750 gr tavuk eti
2 kuru soğan
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Tuz

Arası için;
100 gr erimiş tereyağ

Üzeri için;
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alıp azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
40 dk kadar mayalandırın.
Tavukları soğan ve biberleri doğrayıp diğer iç malzeme ile karıştırın, kenara alın.
( tavuklar çiğ koyulacak)
Mayalanan hamuru iki bezeye bölün.
İlk bezeyi alıp açabildiğiniz kadar açın her yerine tereyağ sürün.
Zarf gibi katlayıp kenara alın, diğer bezeye de aynı işlemi uygulayın.
İlk yağlayıp katladığınız bezeyi tepsi büyüklüğünde açın, yağladığınız tepsiye serin iç malzemeyi yerleştirin (tüm malzeme çiğ olacak)
İkinci katladığınız bezeyi de tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye serin kömbeyi dilimleyin.
Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırın, üzerine sürün
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template