10 Eylül 2014 Çarşamba

Kaşarlı Soslu Ekmek

Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

Üzeri için;
1 domates
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay bardağı sıvı yağ
kaşar rendesi

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alın ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun, 40 dk mayalandırın.
Domates, soğan, salça, nane ve yağı robota alıp robottan geçirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin hamurdan mandalina kadar parçalar koparıp tepsiye dizin.
Sostan 1 yemek kaşığı üzerlerine dizin.
200 derece fırında pişirin.
Fırından almadan önce üzerlerine kaşar rendesi serpip 5 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

1 yorum:

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template