3 Eylül 2014 Çarşamba

Yayla Çorbası

Malzemelerimiz
4 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
6 su bardağı et suyu
Nane
Pul biber
Zeytinyağı

Hazırlanışı
Pirinçleri 2 su bardağı et suyu ile şişene kadar pişirin.
Yumurta, un ve yoğurdu bir kasede çırpın ( hiç tortu kalmasın).
Kalan 4 su bardağı et suyunu pirinçlere ekleyin.
Yumurtalı harcı yavaş yavaş pirinçlere karıştırın.
Yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Piştikten sonra tuzunu ayarlayın.
Zeytinyağında pul biber ve nane yakıp çorbaya karıştırın.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template