5 Eylül 2014 Cuma

Yılbaşı Pastası

Kek malzemeleri;

1 adet yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
25 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;
Yarım çay bardağı ılık süt

Krema malzemeleri;
1 paket sade krem şanti
1 paket creme ole
500 ml süt
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Süslemek için;
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
Hazır şekerleme

Hazırlanışı
İlk önce kekimizi yaparak başlayalım.
Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpalım.
Yağ ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpalım.
Kalan kek malzemelerini de ekleyip homojen bir hamur elde edelim. Kelepçeli fırın kabına hamurumuzu döküp 170 derecede pişirelim.

Kekiniz pişerken krema malzemelerini çırpma kabına koyup 3-4 dakika mikser ile yüksek devirde çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
Pişen kekin ilk sıcaklığı geçince yarım çay bardağı süt ile ıslatalım. Tamamen soğuyunca isterseniz arasına meyve koyabilirsiniz.
Ben muz koydum.
Üzerine kremayı döküp spatula ile yayalım, düzeltelim.
En üstünü de istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ben Antep fıstığı, hindistan cevizi ve de hazır şekerler ile süsledim. Tamamen sizin zevkinize kalmış.
Hepinize sevgi ve sağlık dolu yıllar ….
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template