2 Ekim 2014 Perşembe

Çerkez (çerkes) Tavuğu Tarifi

Malzemelerimiz
2 adet tavuk but
1.5 su bardağı tavuk suyu
5 dilim ekmek içi
1 diş sarımsak
1 su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Acı toz biber
Pulbiber

Hazırlanışı
Tavukları haşlayıp ince ince didikleyin kenara alın.
Ufak bir tencereye ekmekleri ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyin.
Üstüne tavuk suyunu ekleyip orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
1 su bardağı cevizide ekmeklere ekleyip altını kapatın.
Tavukların üzerine cevizli karışımı ekleyip baharatları ilave edip harmanlayın.
Servis tabağına karışımı yayın.
Küçük bir cezvede yağı kızdırıp pul biberi yakın.
Tavuğun üzerine gezdirin.
Cevizli süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template