2 Ekim 2014 Perşembe

İçi Dolu Parmak Tatlısı

Malzemelerimiz
125 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 çay bardağı un

İç malzeme
Ceviz

Üzeri için
1 çay bardağı irmik

Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu



Hazırlanışı
Karamelize Şerbet için şekeri tencereye alıp orta ateşte eritin.
Dikkatlice karıştırınki yanık tadı olmasın.
Şeker eriyince suyu ekleyelim ilk etapta şeker katılaşıp fazlaca buhar çıkıyor korkmayın.
Şeker yavaş yavaş ısınınca eriyor kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyip 5 dk kaynatıp altını kapatın.
Hazır olan şerbeti soğumaya bırakalım.
Hamur malzemesini unu dikkatlice ekleyerek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
Hamuru 15 dk dinlendirin.
Hamurdan cevizden biraz buyuk parçalar koparıp elinizle açın ortasına ceviz koyup kapatın.
Hamura ince uzun parmak şekli verip,irmiğe bulayın ,tepsiye dizin.
Tüm malzemeyi bu şekılde hazırlayın.
180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişen tatlıları fırından çıkınca 5 dk dinlendirin.
Soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Birkaç saat dinlendirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template