2 Ekim 2014 Perşembe

Patatesli El Açması Börek

Malzemelerimiz
Hamur için
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Hamuru yağlamak için
50 gr eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağ

İç malzeme
4 adet patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Karabiber

Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam

Hazırlanışı
Ilk önce hamurumuzu hazırlayıp dinlenmeye alacağız .
Hamur malzemelerını bır kaba alıp azar azar un ekleyıp yumuşak bır hamur yoğurun.
Dinlenmeye bırakın.
Patatesleri haşlayıp kenara alın tavaya zeytinyağı ekleyip soğanları pembeleştirin.
Salçayı ve patatesleri tavaya ekleyip harmanlayın.
Tuzunu ve karabıberını ekleyıp altını kapatın.
Dinlenen hamurdan mandalına buyuklugunde parçalar koparın.
Bu parçayı açabıldıgınız kadar açın.
Tereyağ ve zeytinyağını karıştırıp hamurun heryerıne surun.
Yağladıktan sonra elinizle kenarlarından çekıştırerek açmaya devam edin.
Açtığınız hamurun kenarına iç harçtan koyup rulo sarın,kendi etrafında döndürün.
Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
Börekleri tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu susam serpin.
200 derece fırında pişirin
Afiyet olsun.
Sevgilerimle


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template