Dış hamur için
2.5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı ırmık
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı Karabiber
1çay kaşığı tuz
Ilık su
İç malzeme
400 gr kuzu kıyma
4 adet ırı soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı kırık ceviz
150 gr margarın yada tereyağ
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşlamak için
2 litre kaynar su
2 diş limon tuzu
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Ilk önce iç malzemeyi hazırlayıp soğutmamız gerekli.
Sıvı yağı tavaya alıp soğan ve kıymayı suyunu çekene kadar kavurun.
Salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha pişirin.
Son olarak maydanoz ve cevizini ekleyip altını kapatın.
Tereyağını ekleyip sıcağı ile eritin.
Ilıyınca donması için birkaç saat buzdolabına kaldırın.
Dış hamuru için bulgur ve irmiği yoğurma kabına alın 2 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurmaya başlayın.
Ayrı bir kabada ılık su hazırlayıp yanınıza alın.
7-8 dk yoğurduktan sonra ununu ekleyip azar azar ılık su ekleyıp 5 dk daha yoğurun.
Salça ve baharatını ekleyip 10 dk yoğurun.
Dış hamur macun kıvamını almalı.
Küçük nohut kadar bir parça alıp yuvarladıgınızda dağılmıyorsa kıvam bulmuş demektir.
Ne kadar uzun yoğurursanız o kadar güzel şekillendirirsiniz.
Elinizi sık sık ıslatınki hamur kurumasın.
Hamurdan cevizden az daha buyuk parçalar koparıp parmağınızı ıslatarak ortasını oyun.
Oydugunuz kısma iç harçtan koyup dikkatlice kapatın.
Kapanan kısmı alta gelecek şekılde dizin.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
Haşlamak için kaynar suya limon tuzu ve limonu ekleyin.
Tencereyi çok doldurmayacak şekılde köfteleri suya bırakın.
Köfteler su yüzüne doğru çıkmaya başladıktan sonra 1-2 dk daha kaynatın yeterli gelecektir.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
biraz uğraştırıcı ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilIlk defa yaptım ama değdi gercekten guzel oluyor teşekkurler sevgılerımle
Sil