- 3 çay bardağı ince bulgur
- 3 domates
- 2 salatalık
- 1 kuru soğan
- 1 kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 demet maydanoz
19 Ekim 2014 Pazar
Kısır Tarifi
Malzemelerımız
Hazırlanışı
Zeytinyağını sos tenceresıne alıp soğanı ve biberi pembeleştirin.
Salça ve baharatını ekleyip 5 dk pişirin.
3 çay bardağı bulgura üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 15 dk kapağını kapatarak bekletin.
Maydanoz,salatalık ve domatesi doğrayıp kenara alın.
Suyunu çeken bulguru elimizle biraz yoğuralım ve hazırladığımız salçalı sosu ekleyip karıştıralım.
Son olarakta doğranmış olduğumuz malzemeler ve limon suyunu ekleyip harmanlayalım.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder