1 Ekim 2014 Çarşamba

Kıymalı Narekşili Kuru Dolma

Malzemelerimiz

  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber
  • 5 adet kuru kabak
  • 5 adet kuru acur
  • 5 adet kuru salatalık
İç malzeme
  • 250 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharatı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
Üzeri için
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı
Kuru dolmaları geniş bir kaba koyup üzerlerini geçecek kadar kaynar su döküp 10 dk bekletın.
İç malzemenin hepsini küçük küçük doğrayıp karıştırın tuzunu danışmak zevkınıze göre ayarlayın.
Hazırladığınız iç ile yumuşayan dolmalıkları doldurup tencereye dizin.
Dolmaların yarısına kadar gelecek şekılde su ekleyıp orta ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu ara ara kontrol edin.
Pişmeye yakın sos için yağı kızdırıp sarımsakları ekleyın.
Kokusu çıkınca salça ve naneyi ekleyip 1 dk pişirip dolmaların üzerine gezdirin.
Sos ile 5 dk pişirip altını kapatın.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template