4 Kasım 2014 Salı

Arpa Şehriye Çorbası



Malzemelerimiz

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağ
  • 2 litre et veya tavuk suyu
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
Hazırlanışı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye  alın.
Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin.
Domates ve biberleri rondodan geçirip tencereye ekleyin.
Salça ve baharatları ilave edip fokurdayınca et veya tavuk suyunu ilave edin.
Kaynamaya başlayınca arpa şehriyeleri ekleyip kısık ateşte şişene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template