3 Kasım 2014 Pazartesi

Ispanaklı Peynirli D Börek

Malzemelerimiz
Hamur için
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un

İç malzeme
Yarım kilo ıspanak
2 buyuk kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı Karabiber
150 gr peynır
Tuz
Zeytinyağ

Kızartmak için
Sıvı yağ

Hazırlanışı
Hamur için ılık suya şeker ve mayayı koyup 7-8 dk bekleyin.
Ardından diğer malzemeleride koyup orta yumuşaklıkta bır hamur yoğurun.
Hamuru 1 saat dinlendirin.
Bu sürede iç malzemeyi hazırlayalım.
Tavaya zeytinyağını alıp soğanları pembeleştirin.
Salçayı ekleyıp soğanla biraz çevirin.
Ince ince doğradığınız Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Baharatlarını ekleyip altını kapatın.
Ilıyınca peynırını ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha buyuk parçalar koparıp oklava ile açın.
İç koyup D şeklinde kapatın.
Tüm malzemeyi bu şekılde hazırlayın.
Orta ateşte kızdırdıgınız yağda arkalı önlü kızartın.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

4 yorum:

  1. Hep dediğim gibi blog daha çok emek ister, o yüzden muhakkak tarifi buradan da tıklıyorum tatlım. Öptümmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru diyorsun canım teşekkur ederım öptüm sevgıler

      Sil
  2. olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkur ederım begenmenıze sevındım sevgılerımle

      Sil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template