3 Kasım 2014 Pazartesi
Ispanaklı Peynirli D Börek
Malzemelerimiz
Hamur için
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
İç malzeme
Yarım kilo ıspanak
2 buyuk kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı Karabiber
150 gr peynır
Tuz
Zeytinyağ
Kızartmak için
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Hamur için ılık suya şeker ve mayayı koyup 7-8 dk bekleyin.
Ardından diğer malzemeleride koyup orta yumuşaklıkta bır hamur yoğurun.
Hamuru 1 saat dinlendirin.
Bu sürede iç malzemeyi hazırlayalım.
Tavaya zeytinyağını alıp soğanları pembeleştirin.
Salçayı ekleyıp soğanla biraz çevirin.
Ince ince doğradığınız Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Baharatlarını ekleyip altını kapatın.
Ilıyınca peynırını ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha buyuk parçalar koparıp oklava ile açın.
İç koyup D şeklinde kapatın.
Tüm malzemeyi bu şekılde hazırlayın.
Orta ateşte kızdırdıgınız yağda arkalı önlü kızartın.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Hamur için
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
İç malzeme
Yarım kilo ıspanak
2 buyuk kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı Karabiber
150 gr peynır
Tuz
Zeytinyağ
Kızartmak için
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Hamur için ılık suya şeker ve mayayı koyup 7-8 dk bekleyin.
Ardından diğer malzemeleride koyup orta yumuşaklıkta bır hamur yoğurun.
Hamuru 1 saat dinlendirin.
Bu sürede iç malzemeyi hazırlayalım.
Tavaya zeytinyağını alıp soğanları pembeleştirin.
Salçayı ekleyıp soğanla biraz çevirin.
Ince ince doğradığınız Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Baharatlarını ekleyip altını kapatın.
Ilıyınca peynırını ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha buyuk parçalar koparıp oklava ile açın.
İç koyup D şeklinde kapatın.
Tüm malzemeyi bu şekılde hazırlayın.
Orta ateşte kızdırdıgınız yağda arkalı önlü kızartın.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hep dediğim gibi blog daha çok emek ister, o yüzden muhakkak tarifi buradan da tıklıyorum tatlım. Öptümmm
YanıtlaSilÇok doğru diyorsun canım teşekkur ederım öptüm sevgıler
Silolsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkur ederım begenmenıze sevındım sevgılerımle
Sil