5 Kasım 2014 Çarşamba

Ezogelin Çorbası

Malzemelerimiz
2 Türk kahvesi fincanı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
1 buyuk kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Nane
Tuz
2-2.5 litre et suyu
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
Tencereye sıvı yağı alıp soğanları pembeleştirin.
Salçasını ekleyip iyice ezin.
Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suya yıkadığımız pirinç ve mercimekleri ilave edip mercimekler tamamen  eriyinceye kadar pişirelim.
Baharatların miktarını zevkinize göre ayarlayabılırsınız.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template