5 Kasım 2014 Çarşamba
Ezogelin Çorbası
Malzemelerimiz
2 Türk kahvesi fincanı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
1 buyuk kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Nane
Tuz
2-2.5 litre et suyu
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Tencereye sıvı yağı alıp soğanları pembeleştirin.
Salçasını ekleyip iyice ezin.
Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suya yıkadığımız pirinç ve mercimekleri ilave edip mercimekler tamamen eriyinceye kadar pişirelim.
Baharatların miktarını zevkinize göre ayarlayabılırsınız.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
2 Türk kahvesi fincanı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
1 buyuk kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Nane
Tuz
2-2.5 litre et suyu
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Tencereye sıvı yağı alıp soğanları pembeleştirin.
Salçasını ekleyip iyice ezin.
Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suya yıkadığımız pirinç ve mercimekleri ilave edip mercimekler tamamen eriyinceye kadar pişirelim.
Baharatların miktarını zevkinize göre ayarlayabılırsınız.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder