1 Kasım 2014 Cumartesi

Dereotlu Peynırlı Ekmek

Malzemelerimiz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı ılık su
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
Aldığı kadar un

İç malzeme
200 gr peynır

Üzeri için
Un
Çörekotu

Hazırlanışı
Ilık suya şeker ve mayayı koyup eritin 10 dk bekletin.
Diğer malzemeleride koyup yumuşak bir hamur yoğurun hafiften ele yapışabılır.
Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru ikiye ayırın.
28-30 cm kalıbın tabanını yağlayın.
Ilk parçayı alıp elinizle kalıba yayın.
Üzerine peynırı yayıp diğer hamuru elinizle yayarak yerleştirin.
1 tatlı kaşığı kadar unu ince gözenekli bir süzgece koyup hamurun üzerine gezdirin.
Keskin bir bıçak ile üzerine çizikler atıp ortasına çörekotu serpin.
190 derece fırında tamamen kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template