18 Kasım 2014 Salı

Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Malzemelerimiz
İç malzeme
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı ırı bulgur
2 adet domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağ
Yeteri kadar asma yaprağı

Sosu için
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağ
Kuru nane

Hazırlanışı
Eger yapraklarınız salamura ise 1 gece onceden ılık suya ıslayın ve bir kaç defa suyunu değiştirin.
İç malzemenin sebzelerini ince ince doğrayın.
Diğer malzemeler ile hepsini karıştırın.
1 adet yaprağı tezgaha serin geniş kısma 1 dolu tatlı kaşığı içten koyup kenarlarını kapatarak rulo sarın.
Tüm iç bitene kadar yaprakları sarın.
Tencerenin tabanına asma yapraklarından serip dolmaları sıkıca dizin.
Dolmaların üzerine dolma tası veya 1 adet tabak kapatın.
Üzerlerini geçecek kadar su koyup kısık ateşte pişmeye bırakın.
Sos için zeytinyağını kızdırın,ezdiğiniz sarımsakları kokusu çıkana dek soteleyin.
Salça ve yarım çay bardağı suyu ekleyın 1-2 dk kaynatın.
Son olarak naneyi ekleyip sosun altını kapatın.
Pişen dolmaların üzerine gezdirin.
Yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle


2 yorum:

  1. gece gece nasılda canım istedi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çokkkkk teşekkur ederım sevgılerımle

      Sil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template